The Show Must Go On

Hrvatska u bliskoj budućnosti, sedam godina nakon ulaska u Europsku uniju. Bivši supružnici Filip i Helena rade za konkurentske televizije. Ona je angažirana novinarka i vodi politički talk show, a on producent reality showa Housed, koji upravo započinje i traje 180 dana, tijekom kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. No, tijekom showa započne globalni rat, koji zahvaća čitavu Europu, pa tako i Hrvatsku. Filip želi sačuvati natjecatelje od brutalne istine zbog vlastitih karijeristički ambicioznih ciljeva ostvarenja što veće gledanosti, pritom zanemarujući obveze i prema šestogodišnjem sinčiću Patriku.

Znanstveno fantastična, futuristička apokaliptična drama, prvi hrvatski SF te prvi hrvatski film s isključivo digitalnom distribucijom u Hrvatskoj, osvježenje u domaćoj filmskoj produkcijii jedan od najzanimljivijih debija u hrvatskom filmu kao prvijenac mladog redatelja Nevija Marasovića. Dinamičnost, suspensnost, atraktivna montaža, ozbiljnost i studioznost pristupa, za domaći film neuobičajena CGI tehnologija, blockbusterska kvalitativnost i nesporna modernost naspram počestoj učmalosti, pri čemu funkcionira i kao distopijska sociopolitička alegorija, metafora i kritika današnjeg stanja u društvu, lažnih vrijednosti, otuđenosti i senzacionalizma.

FESTIVALI I NAGRADE

14. Shanghai Int. Film Festival 2011 – Panorama
57. Festival igranog filma u Puli 2010 – Nacionalni program: Zlatna Arena za najbolji scenarij, Zlatna Arena za specijalne efekte