Ta divna splitska noć

Sudbine likova isprepliću se u splitskoj četvrti Geto tijekom zadnja dva sata stare godine. Sitni diler Nike u neobveznoj je vezi sa samohranom majkom, udovicom Marijom, a planira trbuhom za kruhom u Njemačku. Maja je mlada ovisnica koju je prevario diler i u potrazi je za šutom, a upoznaje američkog mornara Frankyja koji ima heroina. Bivši narkoman Luka i njegova djevojka Anđela u novogodišnjoj noći probat će trip. Istovremeno, publika na Peristilu dočekuje Novu godinu koncertom pjevača koji je i sam ovisnik te šef zloglasnog dilera Crnog.

Debitantski dugometražni film scenarista i redatelja Arsena Antona Ostojića egzistencijalistička je drama realizirana u formi omnibus triptiha, vrlo stilizirane crno-bijele chiaroscuro estetike, dosljedne režije i sugestivne konstrukcije, distinktivno i instantno kultno djelo domaće kinematografije, prepoznato i nagrađivano i u svijetu.

FESTIVALI I NAGRADE:

Pulski filmski festival 2004. – Zlatne arene za najbolju kameru i najbolju montažu
Sarajevo Film Festival 2004. – Srce Sarajeva za najbolju glumicu (Marija Škaričić) i Posebna nagrada žirija Arsenu Antonu Ostojiću
Europska filmska nagrada 2004. – nominacija u kategoriji Europskog otkrića godine za Arsena Antona Ostojića
Međunarodni filmski festival RiverRun u Sjevernoj Karolini 2006. – Nagrada žirija za najbolji igrani film
Međunarodni filmski festival Camerimage u Poljskoj 2006. godine – nominacija za nagradu Golden Frog za fotografiju (Mirko Pivčević)